GENERATIEBESTENDIGWONEN.NL
Home
Indeling vrij
Domotica
Supersnel bouwen
Energiezuinig
Slim bouwen
Architectuur: ontwerpen
Spaarzaamwonen
Links
Contact
Ontwikkeling door:  
Ondersteuning door:  
Domotica vrij

Uw Generatiewoning is volledig aan te passen aan uw veranderende omstandigheden. De kabelgoten onder de muren bieden alle mogelijkheden voor de onzichtbare aanleg van allerlei voorzieningen achteraf. Met name voor domotica (elektrische sturings- en informatiesystemen voor de thuissituatie). Hierdoor wordt het mogelijk zorg en toezicht op afstand te realiseren (cameratoezicht, alarmfunctie). Of automatisch of op afstandbediening functies in en uit te schakelen (met ��n knop alles uit bij vertrek of in bed - ook stand-by apparatuur). Als je jong bent is het een heel gemak, als je ouder wordt een noodzaak voor zelfstandigheid. U kunt zolang als mogelijk thuis blijven wonen.
Verder kunt u het zo gek niet bedenken of het is nu in ontwikkeling. Het plaatje hiernaast schetst een aantal mogelijke opties. Maar u kunt rustig wachten tot u er aan toe bent. U kunt te allen tijde elektrische voorzieningen aanbrengen. Nu en in de toekomst en uit het zicht!


Kabels & leidingen

De Generatiewoning kent een scheiding tussen bouwkundige delen en installaties. Onder de binnenmuren zijn kabelgoten die altijd vrij toegankelijk blijven. Plint er afschroeven en kabeltje in de goot leggen. Nooit geen losse kabels meer in huis. De vloeren zijn van boven gewoon cementdekvloer, maar van binnen hol, zodat leidingen in de vloer zijn weggewerkt. Bij verbouwingen en voor veranderingen zijn ze benaderbaar.
U krijgt een hypermodern elektranet: middels stekkers kunt u zelf eenvoudig het systeem uitbreiden. Stroomaansluitingen waar u maar wilt.